Simülasyon ve Analiz
Simulation and Analysis
Bilgisayar destekli mühendislik (CAE) ürün geliştirme safhalarında, sanal testlerden, üretim planlamaya kadar tüm ürün mühendisliğine verilen genel addır.
Simülasyon ve Analiz Kullanım Alanları
Mekanik Tasarımda KullanılanAnalizler
Simülasyon ve analiz, mekanik tasarım bağlamında en yaygın olarak kullanılan yöntemler arasında: sonlu elemanlar analizi (statik ve dinamik), hesaplamalı akışkanlar dinamiği, termal analizler, çok gövdeli dinamik analizler, optimizasyonlar ve ömür analizleri yapılmaktadır.
Simülasyon ve Analiz Avantajları
Bu süreç ile birlikte erken geliştirme aşamalarında fiziksel prototipler oluşturmaya gerek olmadan ürün geliştirme süreçlerine hız katılabilir. Analiz ve simülasyonun avantajlarından yararlanılarak: tasarım yenileme maliyetlerinde düşüşler sağlanabilir. Fiziksel test maliyetlerinde dramatik azalmalar sağlanır. Ürünün kullanıma çıkış süresi kısalır. Optimizasyon yöntemleri kullanılarak üretim maliyeti ve mühendislik bakımından daha kaliteli ürünler ve üretimler ortaya çıkabilir.
Simülasyon ve AnalizNedir?
Bilgisayar destekli mühendislik, dijital ortamda ürün geliştirmek için tasarım yazılımı kullanan hemen her sektörde bir standarttır. CAE, fiziksel prototipe ihtiyaç duymadan ürünün CAD datası üzerinden fiziksel özelliklerini test etmek ve simüle eden önemli bir dijital mühendislik uygulamasıdır. CAE veya Bilgisayar Destekli Mühendislik, tasarım ve sanal testlerden sofistike analitik algoritmalarla üretim planlamasına kadar tüm ürün mühendisliği sürecinin prosedürünü tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Bilgisayar destekli mühendislik, ürün geliştirmek için bir tür tasarım yazılımı kullanan hemen hemen her sektörde standarttır. CAE, fiziksel bir prototipe ihtiyaç duymadan ürünün fiziksel özelliklerinin testlerini ve simülasyonlarını gerçekleştirmeye izin verdiği için, yalnızca bir ürün tasarlamanın değil aynı zamanda mühendislik sürecini de desteklemenin bir sonraki adımıdır. CAE bağlamında en yaygın olarak kullanılan simülasyon analizi türleri arasında Sonlu Elemanlar Analizi, Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği, Termal Analiz, Çok Gövdeli Dinamiği ve Optimizasyonlar bulunur.
Toplantı Talebi
Siz de simülasyon ve analiz hizmetimizden faydalanmak isterseniz, toplantı talebi butonumuzdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.